Hulp in één keer goed met de Verklarende Analyse

‘’Leren verdragen dat je moet vertragen’’, legt jeugd en gezinswerker Corinne Elgersma het werken met de Verklarende Analyse uit. ‘’Dat is een uitdaging, zeker omdat werkdruk en wachtlijsten in de jeugdzorg het tegenovergestelde vragen. Maar ik weet inmiddels dat het werkt!’’

Foto kenniscafé 7

Samen met Jolanda Verstraten-Nauta, Hester Beukers en Hilde Tempel gaf zij donderdag 6 juli, tijdens het 7e Kenniscafé van Envedder in Beilen, een inkijkje aan een volle zaal geïnteresseerden hoe er bij CJG Noord-Veluwe gewerkt wordt.
Wat blijkt? Met een zeer uitgebreide analyse naar de verschillende factoren die van invloed zijn, volgens de methode van de Verklarende Analyse, kan veel gerichter de juiste hulp gekozen worden.

‘’In één keer goed!, dat is het uitgangspunt bij deze methode’’, legt Hilde Tempel, founding mother van één van de modellen voor een Verklarende Analyse uit. ‘’Het voorkomt niet alleen zogenaamde zorgstapeling, je krijgt een completer beeld van alle kanten over de zorgvraag en je werkt écht samen met ouders en kind’’.

Meer weten over de Verklarende Analyse? Bekijk de video van het 7e Kenniscafé waarin professionals en andere betrokkenen onderzoeken hoe het dagelijks leven van de Drentse jeugd versterkt kan worden.