Kenniscafé 4: Drentse Jeugdacademie (Backpack Valthermond)

23juni

Locatie: Het Valkenhof, Witte Valkenstraat 4 te Beilen

Tijdstip: 15:00 tot 17:30 uur

4e Kenniscafé: Versterken van het normale leven: Backpack Valthermond

Generieke succesfactoren bij hulp aan onze Drentse jeugd

Wat gaan we doen in de kenniscafé’s van de Drentse Jeugdacademie? Aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk gaan we succesfactoren formuleren. Waarom werkt dit voorbeeld? Daarbij kijken we zo open mogelijk. Dit doen we bij alle kenniscafé’s en op die manier verzamelen we steeds meer succesfactoren en kunnen we de generieke, meest voorkomende succesfactoren achterhalen bij hulp aan onze Drentse Jeugd. Met die succesfactoren kun je dan direct concreet aan de slag in je eigen praktijk of thuis.  

Backpack Borger-Odoorn

In het 4e kenniscafé ontrafelen we het initiatief vanuit Valthermond “Backpack”. 
Backpack geeft kinderen de mogelijkheid om op het gebied van sport, cultuur en ondernemen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen om zo hun rugzak te vullen voor de toekomst. De pilot Backpack is ontstaan op initiatief van inwoners van Valthermond. Door de krachten van bewoners, scholen, verenigingen, bedrijven, welzijnswerk en gemeente te bundelen draait het programma met succes. Ilona Benjamins en Marlou Meuleman, trekkers van dit initiatief zullen aanwezig zijn bij deze bijeenkomst. Tijdens dit kenniscafé wordt duidelijk hoe de mensen van Backpack de krachten binnen de gemeenschap weten te bundelen en hoe hun werkwijze bijdraagt aan het versterken van het gewone leven.
Net als bij de vorige kenniscafe’s gaan we ook nu met elkaar in gesprek om de succesfactoren boven water te krijgen en om te bepalen welke generiek zijn; dus welke kunnen we vertalen naar andere initiatieven waarmee we het gewone leven willen versterken.

Voor wie bestemd? 

Bij de kenniscafés hebben we iedereen nodig. Deze kenniscafé’s zijn dan ook bedoeld voor iedereen die zich op een of andere inzet voor onze jeugd. De kennis zit al een ieder en die willen we graag naar boven halen. 

Wat haal je uit de bijeenkomsten? 

Tijdens de bijeenkomst ontmoet je anderen die zich ook inzetten voor onze jeugd. Samen kunnen we de doelen uitwisselen. Er volgen in de komende maanden meer kenniscafé’s en er volgt dus ook meer inzicht in de generieke succesfactoren. Na een aantal kenniscafé’s bundelen we de uitkomsten waar jij ook aan mee hebt gewerkt en die koppelen we terug. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door te mailen naar info@envedder.nl

Over de Drentse Jeugdacademie 

Professionals willen elke dag beter worden in hun vak in de hulp aan onze jeugd. Envedder draagt hieraan bij door te investeren in vakmanschap van jeugdprofessionals. Hier werken we aan binnen het project de Drentse Jeugdacademie .